Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
☎ 03/302 48 76
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoelang Moet Seks Duren?

Hoelang Moet Seks Duren?

Er bestaat niet zoiets als een normale seksuele respons. Zowel mannen als vrouwen reageren anders op seksueel vlak. Er zijn zo veel verschillende seksuele responsen als er mensen zijn op deze grote domme planeet. Er is oneindig veel variatie in de manier waarop individuele mensen reageren op en genieten van seksuele activiteit. De meeste seks die gebeurt, is volgens de statistieken, niet erg goed.

Satisfyer

5 minuten?

Je staat er misschien verstelt van dat de gemiddelde duur van penetratieve seks bij een heteroseksueel koppel vaak niet langer dan vijf minuten duurt. Vaginale seks die meer dan tien minuten duurt wordt vaak als ‘te lang’ gezien, wijst een recent onderzoek uit, maar twee minuten was ‘te kort.’

Maar dat laat me denken: door wie? Ik denk dat ik wel mag zeggen dat weinig Erovibes klanten vinden dat penetratieve seks die meer dan 10 minuten duurt te lang vinden. De meeste van ons hebben graag meer seks dan dat, toch?

(Het is wel interessant dat niet-heteroseksuele en niet-binaire seks volgens elke standaard wel langer duurt.)

De leeftijd is de sleutelfactor

Hoelang seksuele activiteit duurt, hangt af van veel variabelen. De leeftijd van de deelnemers is een sleutelfactor. De nieuwheid van de relatie lijkt ook een factor te zijn, waarbij nieuwe relaties langer in bed bezig zijn aangezien ze elkaar nog aan het verkennen zijn. De lengte van het voorspel heeft ook een impact op de lengte van seks – als je ze apart bekijkt, wat we meestal niet doen. Of er pauze genomen wordt tijdens de actie, en of er alcohol gedronken werd, doet er ook toe, samen met veel andere dingen. Ook vertellen mensen niet altijd de waarheid over de duur van hun seks, en door schaamte kan drie minuten gemakkelijk vijftien minuten worden. Al deze dingen zijn normaal.

Als het een heterokoppel is, hangen deze cijfers erg af van de mannelijke deelnemer. Seks hangt meestal meer af van de man om te gebeuren en verlengd te worden dan op de vrouw in heteroseksuele koppels, omdat het orgasme van de man traditioneel, en oneerlijk, het einde is van de ervaring. Maar dat is niet altijd het geval. Bij het ouder worden, wordt seksueel kunnen presteren lastig voor beide partners aangezien het moeilijker wordt voor de man om een erectie te krijgen en voor de vrouw om vochtig te blijven.

Vervelende seksuele ervaring

Het is ook mogelijk dat op een bepaald moment, een of beide partners zich niet meer goed of zelfs verveeld voelen en seks kan van plezierig naar pijnlijk of oncomfortabel gaan. Het probleem wordt dan niet hoe lang een partner het kan uithouden tot een orgasme, maar hoe lang een partner het ongemak kan volhouden. Dit alles zorgt allemaal voor een vervelende seksuele ervaring.

Het probleem is dan gemengd. Hij komt misschien te snel of te traag klaar om zijn erectie en haar opwinding te behouden. Het punt is dat seks moeilijk is en dat de duur ervan een slechte meter is van de mogelijkheid om iemand te bevredigen. Kom te snel klaar en er zal een partner niet bevredigd zijn. Doe er te lang over en de partner vindt het misschien niet meer leuk. Dit alles lijkt erop te duiden dat er een perfecte hoeveelheid seks is. Maar aangezien iedereen seksuele reacties anders beleven, hoe kan dat dan?

Het zit hem niet in de seksuele vaardigheid, maar in een soort van niet-verbale onderhandeling, mettertijd. Al deze punten komen bij de vraag ‘hoelang moet seks duren?’ kijken. Aangezien seks voor alle deelnemers plezierig moet zijn, wordt de duur van seks best bepaald door enkel die deelnemers. Aangezien de seksuele respons van iedereen volledig eigenzinnig is, gaat de vraag niet over de duur, maar over de compatibiliteit.

Communicereer!

Er is geen duidelijk, definitief antwoord op de vraag over de passende duur van seksuele activiteit, dus is het niet mogelijk om een hoeveelheid voor te schrijven. Het is meer een wiskundige som, waar we de variabelen weten maar niet de specifieke waarden. Het is aan de communicatie van de deelnemers om tot een soort akkoord te komen, vaak onuitgesproken, over hoe lang te lang is en hoe kort te kort is. Voor de meesten onder ons, is dit proces een evolutie, het akkoord wordt na verloop van tijd bereikt. Maar voor anderen is het nodig om erover te praten en deze problemen te bespreken. Het kan nodig zijn om hierover verbaal te communiceren.

Communicatie is het opiaat van seks. Praten met een partner zal ervoor zorgen dat ze uiteindelijk vervuld zijn, of je nu langere of kortere seks wil.

Vorig artikel Wat Is De Betekenis Van BDSM?