Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
☎ 03/302 48 76
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Heeft Vegetariër Zijn Invloed Op Je Seksleven?

Heeft Vegetariër Zijn Invloed Op Je Seksleven?

Er is een bekende uitdrukking die luidt, "vogels van een veer, zwermen samen". Dus waren we benieuwd of deze uitdrukking van toepassing was als het gaat om seks en afspraakjes.

Meer bepaald of vegetariërs en veganisten meer geneigd zijn om uit te gaan met andere vegetariërs en veganisten (spoiler alert? Dat zijn ze!), en of vegetariër of veganist zijn een impact heeft op iemands seksleven.

Satisfyer

Wetenschappelijke Studies: Heeft vegetarisch of veganistisch zijn invloed op met wie je uitgaat?

Onderzoekers John Nezlek en Marzena Cypryanska voerden vier studies uit onder de titel: Dieet overeenkomsten van vrienden en minnaars: Vegetarisme, omnivorisme, en persoonlijke relaties.

Deze studies gingen over hoe vegetarisch of veganistisch zijn samenhing met iemands sociale identiteit, met wie ze bevriend zijn, en met wie ze uitgaan.

In de vier studies van Nezlek en Cypryanska keken ze naar drie verschillende aspecten van vegetarisme en veganisme:

Heeft iemands dieet invloed op zijn sociale identiteit?

Heeft voedsel invloed op met wie je bevriend raakt?

Heeft voedsel invloed op met wie je uitgaat?

En op het gebied van liefde en romantische partners waren de resultaten veelzeggend. Het bleek dat vegetariërs en veganisten 12 keer meer kans hadden dan omnivoren om romantische partners te hebben die geen vlees aten.

Dit leidde de onderzoekers tot een andere conclusie: wanneer iemand vegetariër of veganist wordt, krimpt zijn of haar dating-pool aanzienlijk. Ter referentie: drie procent van de Amerikanen zou vegetariër of veganist zijn.

In een ander onderzoek, uitgevoerd door Veggly, een dating app voor vegetariërs en veganisten, werden 7.400 van hun app-gebruikers wereldwijd ondervraagd over hun dating gewoonten.

Dating Gedrag van Veganisten

Uit het onderzoek bleek dat 52 procent van de veganisten niet zou overwegen om uit te gaan met een vleeseter, terwijl 12 procent van de veganisten zelfs weigerde om uit te gaan met een vleeseter of zelfs een vegetariër, vanwege hun inname van dierlijke producten.

Datinggedrag van Vegetariërs

Van de vegetariërs op de app, zei 39 procent dat ze niet zouden daten met iemand die vlees eet. Geen wonder dat de app het zo goed doet!

Maar aan de andere kant bleek uit een ander interessant onderzoek van de dierenbeschermingsonderzoeksgroep Faunalytics dat 84 procent van de vegetariërs en veganisten eigenlijk weer vlees gaat eten.

Dus wat gebeurt er dan? Gaan geliefden uit elkaar? Gaan de bekeerden op zoek naar een nieuwe partner naarmate hun dating-pool groter wordt? Misschien iets voor onderzoekers om te overwegen voor hun volgende onderzoeksonderwerp? We gaan verder...

Heeft Veganist zijn een impact op je seksleven?

Leuk weetje: een onderzoek uit 2021 wees uit dat 67 procent van de veganisten een boost in seksuele prestaties ervoeren na het overschakelen op een veganistisch dieet.

Yep, in een onderzoek onder 5.000 veganisten, onthulde tweederde van de deelnemers dat hun seksuele genot en prestaties toenamen toen ze plantaardig gingen eten.

Interessant is dat het mannen waren die de meeste verbetering merkten (71 procent), terwijl vrouwen een boost van 59 procent rapporteerden. Hoe dan ook, de resultaten zijn binnen en het zegt dat veganistisch gaan niet alleen goed is voor de planeet, maar ook; je seksleven!

Deze resultaten zijn ook congruent met de documentaire van 2019, The Game Changers, die topatleten en hun prestaties volgde terwijl ze een plantaardig dieet volgden. Een specifiek onderdeel van de documentaire was een experiment om te zien of slechts één maaltijd iemands seksuele functioneren kon beïnvloeden en raad eens wat, dat deed het!

"We gaven topsporters op de universiteit de ene avond burrito's van vlees en de andere avond burrito's van veganistisch vlees te eten en maten hun erecties terwijl ze sliepen: hoeveel, hoe lang, hoe hard. De resultaten waren verbluffend," zei uroloog, Dr Aaron Spitz.

Maar waarom is dat zo? Nou, hier zijn een paar redenen waarom een veganistisch dieet je seksleven kan stimuleren:

Veel veganistische voedingsmiddelen stimuleren niet alleen de bloedcirculatie in het hele lichaam, wat belangrijk is voor seksueel functioneren, maar ook naar de hersenen, wat een positief effect heeft op iemands libido

Een studie uit 2006 toonde aan dat het sperma van plantaardige eters in het algemeen beter smaakte

Veganistische maaltijden verlagen het risico op een hoog cholesterolgehalte, diabetes, prostaatkanker en hormonale onevenwichtigheid-factoren die iemands uithoudingsvermogen en erectiele functioneren kunnen beïnvloeden

Dus, zoals het er nu voor staat, kan daten gewoon uitdagender zijn voor vegerariers en veganisten, maar een veganistische levensstijl kan juist leiden tot een gelukkiger seksleven! Is dat niet interessant?

Vorig artikel Waaraan Denken Mannen Tijdens Seks?
Volgend artikel Kan Een Man Een Orgasme Krijgen Van Anale Penetratie?