Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
☎ 03/302 48 76
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat Is De Betekenis Van BDSM?

Wat Is De Betekenis Van BDSM?

Er zijn meer dan enkele artikels te vinden op Erovibes over de verschillende aspecten van BDSM. Maar voor je begint te lezen over zwepen en kettingen, kan je misschien een kleine spoedcursus gebruiken?

Voor diegenen die niet echt begrijpen wat het inhoudt en diegenen die nieuwsgierig zijn naar de betekenis van BDSM in al zijn glorie, weet je wel.

En eigenlijk is BDSM slechts een overkoepelende term voor een groot aantal verschillende seksuele en psychologische praktijken. Als je dus zegt dat iemand van BDSM houdt, is dat een vage uitspraak.

Dus, laten we kijken wat BDSM betekent in het rijk van pijn en plezier, en de verschillende manieren waarop BDSM-fans ervan genieten!

Satisfyer

Wat betekent BDSM?

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme. Voor verdere verduidelijking:

Bondage: Als de beweging van één partner beperkt wordt door accessoires zoals touw of handboeien te gebruiken

Discipline: Als één partner controle uitoefent over een onderdanige partner volgens bepaalde regels, beloningen en straffen die bepaald werden op voorhand

Sadisme: Plezier door fysieke of emotionele pijn toe te brengen aan een ander

Masochisme: Plezier door fysieke of emotionele pijn te krijgen door een ander

Binnen die vier subcategorieën, zijn er zo veel verschillende, verrukkelijke, spannende en soms zenuwslopende en intense activiteiten die je kan ervaren. Het hangt allemaal af van je specifieke smaak en uiteindelijk wat je wenst of leuk vindt.

Maar natuurlijk ben je met twee om dit te doen, dus een partner die hetzelfde denkt, betrouwbaar en respectvol is, is belangrijk als het neerkomt op BDSM.

B staat voor Bondage

In het rijk van bondage, is het plezier vrijwel zonder grenzen. Er zijn zo veel manieren om te binden en gebonden te worden, dus hoe er van bondage genoten kan worden en hoe het ervaren wordt, hangt van koppel tot koppel af.

Bondage is een vorm van seksspel waarbij het volgende gebruikt kan worden:

Handboeien
Blinddoeken
▶ Basis dwangmiddelen
▶ Touw
▶ Knevels
▶ Kooien (zoals kuisheidsgordels of peniskooien)
▶ Anale haken
▶ Ketenen of Kettingen
▶ Tape
▶ Stroppen
Tepelklemmen
▶ Clitorisklemmen
▶ Armbinders
▶ Sint-Andries Kruisen

Eigenlijk alles wat de bewegingsvrijheid van een persoon beperkt, wordt gezien als bondage.

Voor nieuwelingen is het gebruik van (fluffy) handboeien of een blinddoek een uitstekend begin. En er zijn veel bondage starterkits beschikbaar aan een redelijke prijs, waardoor jij de kans krijgt om van de wereld van bondage met een partner te proeven en te zien wat je ervan vindt.

D staat voor Discipline

Een persoon die zichzelf als een dominant ziet is iemand die een leiderschapsrol opneemt en een onderdanige partner controleert en disciplineert, met zijn of haar toestemming. Op deze manier kan er een dominant/onderdanige (dom/sub) relatie ontstaan.

Ter referentie, een onderdanige is iemand die met toestemming zijn of haar rechten, wensen en zichzelf overgeeft aan de dominant.

Daarbij komt dat een mannelijke dominant een ‘Dom’ genoemd kan worden en een vrouwelijke dominant een ‘Domme’ of ‘Meesteres’ genoemd kan worden.

Dit soort relaties heeft een standvastige vertrouwensband en wederzijds respect nodig. Er moet ook veel op voorhand gecommuniceerd worden om er zeker van te zijn dat beide partners tevreden zijn.

En eens er een akkoord bestaat over de voorwaarden, zal een dominant dominantie uitoefenen over hun onderdanige, ofwel in een relatie, ofwel als een sekswerker die betalende subs domineert.

Het is belangrijk om te weten dat een dominant een onderdanige controleert om beide partijen goed te laten voelen. Hun welzijn staat altijd vooraan en er is altijd onderling respect.

Manieren waarop discipline uitgeoefend kan worden in een BDSM-relatie:

Een dominant kan een onderdanige bevelen om geen ondergoed te dragen in bepaalde situaties

Een onderdanige kan toestemming moeten vragen voor ze dingen doen, zoals klaarkomen of het toilet gebruiken

Een dominant kan zijn of haar onderdanige belonen voor goed gedrag en straffen bij slecht gedrag

Een onderdanige kan zijn of haar dominant met een titel moeten aanspreken zoals Meneer of Meesteres

S staat voor Sadisme

Sadisme, in de BDSM-community, is iets waarvan genoten wordt door iemand die zich identificeert als een sadist. Dat is een dominant die seksuele opwinding of voldoening krijgt door pijn, wreedheid of vernedering toe te brengen aan zijn of haar onderdanige.

In een BDSM-relatie, kan een dominant pijn gebruiken om de gevoeligheid en opwinding te verhogen, waardoor er meer seksuele opwinding is. In dit soort dynamiek genieten zowel de dominante als de onderdanige van de pijn die wordt toegebracht waardoor dit voor beiden voordelig is.

Ter referentie, een sadistische dominant werkt samen met een masochistische partner of betalende klant om zowel zijn noden als die van de onderdanige te vervullen.

Manieren waarop er aan sadisme gedaan kan worden in een BDSM-relatie:

Een sadist kan het leuk vinden om accessoires en speeltjes te gebruiken zoals tepelklemmen, hete was, zwepen, bondagespeeltjes en knevels om de onderdanige pijn of ongemak toe te brengen

Een sadist kan een onderdanige bijten, slaan, prikken of snijden

Een sadist kan een onderdanige verbaal vernederen

Een sadist kan ook penis en bal of clitoris marteling uitvoeren op zijn of haar onderdanige

M staat voor Masochisme

Een persoon die van masochisme houdt wordt in de BDSM-community een masochist genoemd. Masochisten krijgen seksuele opwinding door het krijgen van pijn en ongemak door geslagen te worden met een flogger, een zweep, een stok of de blote hand. Maar er is ook een mentaal aspect aan masochisme waarbij iemand het leuk vindt om vernederd, belachelijk gemaakt of uitgescholden te worden door hun dominant.

Op deze manier zal een dominant, die een sadist is goed passen bij een onderdanige die een masochist is en zullen ze samen regels en richtlijnen opstellen op een manier waarop ze beiden tevreden zijn.

Het is wel heel belangrijk dat dominanten de juiste manier leren waarop tools zoals zwepen en stokken kunnen gebruikt worden voor ze in de slaapkamer te gebruiken.

Manieren waarop masochisme uitgeoefend kan worden in een BDSM-relatie:

Een masochist kan plezier halen uit geslagen worden met bepaalde accessoires en speeltjes zoals zwepen, stokken of floggers

Een masochist kan ervan houden om verbaal vernederd te worden, privé of publiek

Een masochist kan ervan houden als een dominant bondage artikelen gebruikt voor ongemak en pijn zoals blinddoeken, handboeien, spreader bars of touw

Een masochist kan van intense vormen van pijn genieten zoals hun adem moeten inhouden of vernederd worden door middel van lichaamssappen

Binnen deze vier rijken zijn er nog veel andere manieren waarop er van BDSM genoten kan worden. De lijst met BDSM termen, rollen en activiteiten zijn uitgebreid, dus je kan deze BDSM-gids zien als een algemene gids in de betekenis van BDSM.

Als je geïntrigeerd bent, neem dan de tijd om de wereld van BDSM te verkennen, omdat er zoveel meer is om te ontdekken!

Vorig artikel Hoe Verandert Je Vagina Met De Leeftijd?
Volgend artikel Wat Doet Het Lichaam Als Je Een Orgasme Hebt?