Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
☎ 03/302 48 76
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Ken Jij Het Verschil Tussen Sensuele Seks & Erotische Seks?

Ken Jij Het Verschil Tussen Sensuele Seks & Erotische Seks?

Er zijn inderdaad verschillende manieren om seks te hebben. Eigenlijk moet er bij seks zelfs geen penetratie zijn. Seks kan alles zijn wat je wil! En dit weten is een goed ding. Het doet weg van de notie dat seks met penetratie en een climax het einddoel is, wat het eigenlijk niet is.

Dus als het neerkomt op jouw seksuele stijl en of en hoe je het bereikt, is het eigenlijk een dans tussen geliefden. Elke partner moet op dezelfde manier denken als het neerkomt op hun favoriete seksuele stijl.

Als één partner bijvoorbeeld liever ruwe seks heeft tegenover sensuele seks, kan de seksuele connectie moeilijk te bereiken zijn. Als twee mensen plezier zoeken en vinden in dezelfde soort seksuele stijl, kan er een gedeeld moment van euforie ervaren worden.

Als het stoomt onder de lakens met je partner, heb je dan liever sensuele seks of erotische seks? Ja, er is een verschil!

Dus vandaag kijken we naar de verschillende soorten seksuele ervaringen, waarbij we de verschillen en gelijkenissen uitgelegd worden. Eerlijk gezegd zal je verrast zijn om te leren wat dat echt inhoudt.

Satisfyer

Wat is Sensualiteit?

Sensueel, gedefinieerd door Van Dale, is “op zinnelijk genot gesteld”. Het is ook “zinnelijke gevoelens opwekkend”.

Maar buiten de definitie in het woordenboek, wat is jouw definitie van sensualiteit? Welke dingen doe jij die jou sensueel doen voelen?

Sensualiteit kan gevoeld worden in een aantal verschillende scenario’s, zowel met een partner als solo. Het is zoals een energie die onmiskenbaar, gepassioneerd en heilig, terwijl het alle zintuigen combineert. Zoals een soort mindfulness die intentioneel is en je volledig aanwezig laat zijn in het moment.

Een mooi stuk lingerie dragen kan je sensueel doen voelen, bijvoorbeeld. Hoe iemand naar zichzelf kijkt, het zachte materiaal voelt, de kleur aanbidt, en een gevoel van schoonheid die enkel hij of zij ziet.

Een massage krijgen van je partner kan even sensueel zijn, hun handen op je lichaam voelen, de massageolie ruiken en de wereld even vergeten.

Eten kan ook sensueel zijn. Denk aan iemand die gewoon hun maaltijd binnenspeelt tegenover iemand die de tijd neemt om elke hap, geur en textuur te appreciëren. Dit zijn allemaal geldige definities van sensualiteit. Er is geen one-size fits-all, aangezien het meer een ervaring is die uniek is voor de individuele persoon.

Wat is Sensuele Seks?

Daarmee, wat zien wij als sensuele seks? Wel, net als elke sensuele ervaring, doet het beroep op de vijf zintuigen, sensuele seks gaat over het moment. Neem de tijd om de zachte huid van je partner te voelen, hun lichaam te ruiken, de zoetheid op hun lippen te proeven, luister naar hun zachte gekreun en geluidjes terwijl je echt de lust in het heden opslorpt.

Sensuele seks betekent dat je alle afleidingen wegneemt, en zo in de ervaring zit dat je je geen zorgen maakt of bang bent over het verleden of de toekomst.

Het gebeurt als er een soort seksuele connectie is die het lichaam wakker maakt. Dit soort seks vereist dat beide partners ingestemd zijn op elkaar en inspelen op elkaars wensen, en verbale en fysieke lichaamstaal om te bepalen welk soort stimulatie ze verlangen. Dit kunnen doen is de eerste stap in een echte sensuele sekservaring.

Wat is Erotiek?

Van Dale definieert erotiek als “alle gevoelens van opwinding en spanning veroorzaakt door liefde of verliefdheid.” Laten we eerlijk zijn, dat vertelt ons niet veel. Eigenlijk is het met deze definitie beter om het onderscheid te maken tussen sensualiteit en erotiek. Laten we dus wat dieper graven…

In een analogie is erotiek iets dat mensen ervaren. Dieren, bijvoorbeeld, hebben net zoals mensen seks, maar dieren kunnen geen erotiek voelen. Dat leidt ons tot de conclusie dat seksuele activiteit omgezet wordt in erotiek. Het is erotiek die iemands vitaliteit en levendige energie leidt en vangt door seks.

En net als sensualiteit, kan erotiek seksueel ervaren worden, of in een andere context. Naar een mooi kunstwerk kijken kan iemand bijvoorbeeld een erotisch gevoel geven. Het wordt geleid door je eigen verbeelding, fantasie en creativiteit en omvat een soort speelsheid en nieuwsgierigheid.

Als we erotiek omarmen, beginnen we nieuwe kanten van onze seksualiteit te ontdekken en genieten we ervan, hiervoor hoef je zelfs geen partner te hebben. Zelfbevrediging is de perfecte kans om je erotiek te verhogen als je je noden ontdekt en eraan voldoet.

In lekentermen kunnen we zeggen dat dingen zoals seksuele fantasie een goede manier zijn om je erotiek te verhogen. Je seksuele verlangens en fantasieën ontdekken, staat je toe om erotiek te bewaren, wat vitaal is voor seksuele opwinding.

Wat is Erotische Seks?

Erotische seks is als iemand zich vrij en open voelt om zijn of haar seksuele verlangens en fantasieën te ontdekken. Vaak, als iemand niet weet wat hij of zij erotisch vindt, kunnen ze niet benoemen waar ze echt naar op zoek zijn, seks of gewoon verbinding.

Vreemd genoeg hebben velen onder ons geleerd dat erotische seks gekke, wilde en misschien zelfs kinky is. We zien het de hele tijd in porno, en vaak worden dit soort clips zelfs “erotische films” genoemd. We hebben de term “erotiek” aan seks gelinkt, terwijl erotiek eigenlijk het gevoel is dat ons leidt naar het willen van seks.

En hiermee kan erotische seks losjes gedefinieerd worden als delen van je seksualiteit die je opwinden ervaren en ervan genieten en mee experimenteren. Je kan bijvoorbeeld een fantasie of een sterk verlangen hebben om een triootje te hebben. Open zijn en de controle nemen over je seksualiteit door ook echt dat triootje te hebben, is erotiek.

We herhalen dat de ideeën en ervaringen van sensualiteit en erotiek verschillend zijn, waardoor het moeilijk is om sensuele seks en erotische seks echt te definiëren.

Toch, als we het echt moeten opnoemen, kan er van sensualiteit gezegd worden dat het alle zintuigen omvat terwijl erotiek eerder over onze mentale capaciteiten gaat, hoe onze geest dingen als erotisch en opwindend waarneemt.

Vorig artikel Hoe kan ik squirten?