Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
☎ 03/302 48 76
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Organiseer Je Een BDSM Evenement Voor Beginners?

Hoe Organiseer Je Een BDSM Evenement Voor Beginners?

Je bent dus begonnen aan een zoektocht, je leert de BDSM-woordenschat en leert bij over de verschillende aspecten van het BDSM leven. Hoe leuk!

We vinden het leuk om onze fantastische lezers dingen bij te leren en sterker te maken zodat ze van hun beste en meest authentieke seksleven kunnen genieten. En de seksuele oriëntatie les van vandaag gaat over BDSM-scenes!

Je vraagt je misschien af wat een BDSM-scene is, wat er gebeurt tijdens zo’n scene, wie eraan meedoet, wat de regels en veiligheidsfactoren zijn en tips en tricks om een scene geil en spannend te maken. Laten we eraan beginnen…

Satisfyer

Wat is een BDSM Scene?

Een BDSM-scene is een gepland evenement waar BDSM-activiteiten en BDSM-deelname gebeurt. De ‘juiste’ manier om van een BDSM-scene te genieten zou zijn om een volledige discussie met alle deelnemers te hebben voor het plaatsvindt en specifieke regels, richtlijnen, do’s en don’ts, limieten en lusten creëren en opschrijven.

Één manier om naar een BDSM-scene te kijken, is om het te beschrijven als een verhaal dat zich sensueel ontplooit. Het is het moment waarop zowel dominanten als onderdanigen zich kunnen uitleven in hun fantasieën. Daarom speelt rollenspel een grote rol in een BDSM-scene.

De term ‘BDSM-scene’ kan ook gebruikt worden om naar de BDSM-gemeenschap te verwijzen.

3 Veelvoorkomende BDSM Scene Thema’s Voor Beginners

  1. Rollenspel

Zoals reeds gezegd, komt rollenspel vaak voor in de BDSM-scene, en het is de perfecte manier voor beginners om in de levensstijl te komen. Tijdens je favoriete rollenspelscenario kunnen jij en je partner verschillende machtsdimensies spelen, wat essentieel is tijdens een dom/sub relatie.

Enkele voorbeelden voor gemakkelijke BDSM-rollenspel ideeën voor beginners zijn onder andere:

▶ Leerkracht/student of bibliothecaris/student

▶ Dokter/patiënt

▶ Gevangene/bewaker

▶ Fictie karakters

▶ Consensueel slaapspel

▶ Leidinggevende/werknemer

▶ Inbreker

▶ Piloot/stewardess

  1. Orgasme Weigering

Orgasme weigering is intens, ja, maar niet op een intimiderende manier. Eigenlijk leidt orgasme weigering vaak tot krachtige orgasmes.

Om dit te doen, moet een persoon de meest intieme en gewenste plaats(en) van de partner stimuleren en als ze dicht bij hun climax komen, de stimulatie verminderen of stoppen. Na een korte periode kan de stimulatie verdergaan. Dit kan zo lang doorgaan als beide partners wensen.

Dit zal de ontvanger van het plezier naar steeds meer doen verlangen… zo lang dat als er uiteindelijk een orgasme komt, het de beste verlossing is.

  1. Niet-Seksuele BDSM Scenes

Niet alle BDSM-scenes moeten seksueel zijn! Vaak halen diegenen in de BDSM-gemeenschap hun opwinding uit een combinatie van machtsspel, mentale stimulatie en fysieke stimulatie… of uit slechts één van deze aspecten.

Op een niet-seksuele manier kan er op de volgende manieren van een BDSM-scene genoten worden:

▶ één partner maakt naakt of in een kostuum schoon

▶ één partner speelt een stuk meubilair

▶ één partner kookt in een rare outfit of naakt

▶ één partner voert diensten uit, zoals chauffeur, persoonlijke shopper of masseuse zijn

▶ één partner heeft financiële dominantie over de andere (als iemand tevredenheid haalt uit grote sommen geld geven aan de andere)

Natuurlijk zijn er duizenden andere BDSM-scene scenario’s en is het onmogelijk om ze allemaal op te noemen, aangezien het echt afhangt van diegenen die hieraan deelnemen. Meedoen aan een BDSM-scene betekent vooral grenzeloze verbeelding en ultieme creativiteit en vrijheid, op een consensuele manier.

Hieronder vind je een kleine gids over wat je kan verwachten of voorbereiden voor, tijdens en na een BDSM-scene.

Voor een BDSM Scene

Een BDSM-scene voorbereiden is belangrijk. Aan één beginnen zonder er op voorhand met je partner over te praten kan onveilig, onaangenaam of zelfs traumatisch zijn. Samen kunnen beide partners praten over welke soort scene ze willen, welke rol elk van hen zal vervullen, wat de doelen zijn, welke dingen beide partners leuk vinden en welke dingen één of beide partners absoluut haten. Bespreek welke intensiteit bepaalde handelingen zullen hebben en zorg ervoor dat beide spelers goed in hun vel zitten.

Dan kan je ook een safe word invoeren, wat beide partijen veilig zal houden tijdens hun speeltijd. Voor een BDSM scene plaatsvindt, moeten er besprekingen, overeenkomsten, respect en toestemming zijn vanaf het begin maar ook gedurende de hele scene.

Tijdens een BDSM Scene

Tijdens je BDSM-scene, is het doel voor beide partners om je verbonden, bevredigd, veilig en gerespecteerd te voelen. Het is een moment waarop al het andere vergeten kan worden (taken, dagelijks leven, werkstress etc.), en waarop je gewoon van het moment kan genieten voor wat het is. Door je aan alle besproken regels en doelen te houden, kan de ervaring erg therapeutisch zijn.

Als één of beide partners zich op een bepaald moment oncomfortabel voelen, kan er een besproken safe word of niet-verbale actie gebruikt worden om aan te geven dat de sessie moet stoppen. Doorheen de scene moeten beide partners met respect behandeld worden aangezien beiden zorg moeten dragen voor elkaars welzijn. Weet dat toestemming iets is dat op elk moment gegeven of teruggetrokken kan worden.

Na een BDSM Scene

Na een BDSM-scene, gaan veel partners over in iets dat aftercare genoemd wordt. Dit is het moment om elkaar gerust te stellen, samen met andere vormen van relaxatie. Tijdens dit moment, verandert de mood. Dit is waar zowel de dominante als de onderdanige liefde en adoratie voor elkaar tonen, elkaar laten weten dat ze veilig zijn, dat er voor hen gezorgd wordt en dat ze gerespecteerd worden. Het is ook een manier voor partners om zich niet afgedankt te voelen na een scene, wat erg schadelijk kan zijn voor iemands mentale gezondheid.

Tijdens aftercare kunnen partners praten over wat ze het leukst vonden en hoe ze de volgende keer een nog betere scene kunnen hebben. Aftercare kan kleine diensten bevatten zoals je partner een glas water brengen, fysieke aanraking zoals een massage geven of samen een douche nemen, lieve woordjes die iemand geapprecieerd en gezien doen worden of wat dan ook dat comfort en tevredenheid voor beide partners teweegbrengt.

Veelvoorkomende BDSM Limieten

Iedereen is anders, maar er zijn een paar BDSM-limieten die vaker voorkomen dan anderen. Een BDSM-limiet is iets dat een deelnemer absoluut niet wil doen. Sommige BDSM-limieten zijn onder andere:

▶ Bloedspel

▶ Onbeschermde seks

▶ Uitwerpselenspel

▶ Gouden douches

▶ Claustrofobisch spel

▶ Triggers (iets dat verband houdt met traumatische gebeurtenissen uit het verleden)

Op het einde van de rit, is een BDSM-scene voor iedereen anders. Hoe jij en je partner je het meest comfortabel en opgewonden voelen is het belangrijkst, terwijl je alles ook veilig en consensueel houdt. Als het je eerste BDSM-scene is, probeer dan niet de limiet te ver te duwen.

Navigeer traag door de ervaring door gebruik te maken van de besproken regels en richtlijnen en vind de beste manier van plezier voor beide partijen. Het doel is plezier, niet ongemak, dus als je het laatste voelt, raden wij je enorm aan om je BDSM-scene stop te zetten.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?